Normen & Waarden

Normen & Waarden

Normen & Waarden

Elke vorm van samenwerking, zeker bij een teamsport als voetbal, kan alleen goed plaats vinden als alle deelnemers (medespelers, begeleiding, tegenstanders, grens- en scheidsrechters en supporters/ouders) elkaar gelijk behandelen en respecteren. Met dure woorden: ook binnen FC Banlieue houden we ons aan met elkaar afgesproken waarden en normen.

Daarbij hoort dat we elkaar direct kunnen, mogen en moeten aanspreken op zaken die niet horen binnen FC Banlieue. Daarvoor spreken we met elkaar een gedragscode af. Leden, die constateren dat anderen zich niet aan deze gedragsregels (= normen van goed fatsoen) houden en zich ook niet laten corrigeren moeten dit melden bij de direct verantwoordelijken. Dat zijn in de eerste plaats de aanvoerders en/of leiders van onze teams. Ook kan men zich wenden tot de hoofdleiders bij de jeugdafdeling of de seniorencommissie.

In principe zijn de direct leidinggevenden (trainers, leiders, etc) verantwoordelijk voor het nemen van eventuele maatregelen bij speltechnische incidenten of incidenten van ondergeschikt belang.
Elkaars achtergrond respecteren geldt voor iedereen bij FC BANLIEUE. Het is belangrijk om plezier te hebben, maar het is nog belangrijker dat iedereen zich aan de regels houdt en dat zowel de spelers, als de ouders de trainers respecteren. Schelden, vechtpartijen, te laat komen, niet netjes het veld achterlaten etc. zal niet worden getolereerd! De senioren van de club hebben hierin een voorbeeldfunctie.

Het bestuur. 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!