Facebook Toestaan Niet toestaan

Wedstrijdverslagen

Zondag 5 november: RVV Overschie 35+1 - FCB-HWD 35+1

Op 5 november moesten we uit tegen RVV Overschie 35+1 en we hadden ruim voldoende sportieve liefhebbers. Echter, een keeper hadden we niet. Keeper Chris had afgezegd en ook zijn vaste “stand-in” Bas kon vandaag niet. Uiteindelijk bleek Marc Oomen bereid deze moeilijke en ondankbare taak op zich te nemen en ging hij dus de goal in. Grote hopen dank daarvoor aan Marc.

We begonnen goed en kwamen heel snel op 0-1. Een hoge voorzet voor de pot van Overschie werd door Hanin goed teruggekopt op de vrijstaande Patrick. Die schoot van net buiten de zestien keihard binnen en 0-1 dus. Mooie goal! We dachten kort daarna ook de 0-2 te mogen bijschrijven, toen Danny goed doorging en binnenschoot, maar de scheids keurde deze goal om onduidelijke redenen af. Danny zou, vlak voor dat-ie scoorde, een overtreding gemaakt hebben op één van de verdedigers.

Vervolgens ging het wat slechter bij ons. Overschie scoorde uit een counter kort daarna de gelijkmaker en, door onzorgvuldig verdedigen bij ons achterin, werd het zelfs nog 2-1 en 3-1 voor Overschie. Vlak voor rust kon Danny ons gelukkig weer wat dichterbij brengen. Na een mooie diepe pass van Mario, schoot hij de 3-2 binnen.

De tweede helft gaf min of meer een zelfde beeld te zien. Overschie kwam eerst nog op 4-2, waarna Patrick via een vrije trap ons weer terugbracht naar een stand van 4-3 (de keeper van Overschie zag er daarbij niet goed uit). Daarna maakte Overschie er weer 5-3 van en het leek er niet op dat wij nog een puntje uit deze partij zouden kunnen slepen. Maar de mouwen werden verder opgestroopt en het lukte ons toch nog. Hanin maakte er 5-4 van en vlak voor tijd schoot Danny de gelijkmaker binnen. Eindstand dus 5-5.

Een week later dan, thuis tegen het altijd lastige GLZ. Helaas kon ik hier zelf niet bij aanwezig zijn. Wél begrepen dat het een niet zo’n heel leuke wedstrijd was (eufemisme). Ik heb vernomen dat we bij rust met 4-2 voorstonden, maar dat het uiteindelijk 4-4 is geworden. Onze doelpuntenmakers waren Mario, Danny, Gio en Hanin.

Zaterdag 15 oktober 2023: PKC’85 35+4 - FCB-HWD 35+1

Uit om 13:00 uur tegen het Kralingse PKC. We hadden veel afzeggers, maar gelukkig had onze leiding enige “inleenkrachten” kunnen regelen, zodat we voldoende spelers hadden en zelfs ook nog enkele reserves.En gelukkig was ook onze spits en topscorer Danny er weer bij. Na ons omgekleed te hebben in de zeer ruime kleedkamers (!), gingen we tijdig het echte gras op, maar de scheids was nog in geen velden of wegen te bekennen. Uiteindelijk kwam de goede manoch opdagen en konden we om ca. 13:15 uur beginnen.

De sportieve strijd ging vooralsnog gelijk op, met kansjes over en weer. De eerste echt grote kans was voor FCB-HWD. Uit een mooie aanval over rechts legde Danny de bal “panklaar” voor de voeten van Mario. Die hoefde ‘m alleen nog maar binnen te tikken, doch zijn schot ging helaas net over. Daarna was het de beurt aan PKC. Voor we het wisten stonden we met 0-3 achter. De eerste van hun was een rommelgoal. Een hoge voorzet belandde in “de kluts” en werd helaas voor ons door PKC “binnen-geklutst”. De twee ander goals kwamen uit snelle counters van PKC (die hadden een heel goede en heel snelle linksbuiten).

Maar FCB-HWD wist zich te herpakken. De 3-1 werd gescoord door onze superspits Danny. Na een snelle solo-run van hem over rechts, schoot hij de bal uit een schier onmogelijke hoek binnen en 3-1 dus. We wisten voor rust zelfs nog op 3-3 te komen. Bij de 3-2 kwam dit keer de “assist” van eerdergenoemde Danny. Hij trok de bal vanaf rechts scherp voor, waar Chayeno ‘m maar voor het intikken had. En dat deed hij dan ook uiterst rustig en bekwaam. De 3-3 viel vlak voor rust. Een diepe bal kwam voor de voeten van Fouad. Fouad werd ten val gebracht door z’n tegenstander, maar wist toch nog de bal door te tikken op Mario. Dit keer trof Mario wél doel en 3-3 dus.

In de tweede helft ging de sportieve strijd wat meer gelijk op. PKC bleef gevaarlijk met snelle counters en kwam hieruit toch weer op een 4-3 voorsprong. Het werd 4-4, toen Danny binnen de zestien ruw onderuit werd geschoffeld en hij dus terecht een strafschop meekreeg. Danny stuurde de keeper van PKC de verkeerde kant op en schoot raak! Het werd 5-4 en 5-5, Danny scoorde opnieuw en keeper Chris stopte op een geweldige manier een penalty. Vlak voor tijd kwamen we zelfs op een 5-6 voorsprong, een assist van Danny op Mario en Mario schoot raak. Even leek ’t erop dat we toch nog de volle 3 punten mee naar huis zouden nemen.

Helaas wist PKC kort na de 5-6 toch nog een keer te scoren en zo kwam de eindstand op 6-6. Al met al wél een terechte uitslag. Voor wat betreft “man of the match” bij FCB-HWD, waren dat er voor mij twee dit keer, te weten Danny met 3 goals en 2 assists, maar ook Chayeno, die niet alleen een keer scoorde, maar ook ontzettend veel “vuil werk” verzette en overal op ’t veld te vinden was.

Zondag 8 oktober 2023: FCB-HWD 35+1 – Kethel Spaland 35+1

Vandaag ging het thuis tegen Kethel Spaland en we hadden te maken met veel afwezigen. Ook onze keeper Chris had afgezegd, maar gelukkig had Fouad, naar ik meen, een vervangende doelman kunnen regelen, een zekere Mo. Dank daarvoor aan Fouad en Mo. Helaas was ook onze topscorer Danny nog afwezig en hij werd, zo zou tijdens de wedstrijd blijken, node gemist. Maar goed, uiteindelijk hadden we toch nog zo’n veertien man beschikbaar en daar konden/moesten we het mee doen. Kethel Spaland bleek een geduchte tegenstander te zijn en het zou zeker geen “makkie” worden. Wij begonnen helaas ook niet best. Slechts na enkele minuten kwam Kethel Spaland al op voorsprong. Een “misverstand” tussen onze verdediging en onze keeper zorgde ervoor dat de bal bij hun spits terecht kwam en die had een leeg doel voor zich en miste niet: 0-1 dus. Wij konden daar vooralsnog weinig tegenover stellen. We hadden wel veel balbezit, doch het lukte maar niet om echte kansen te creëren. Een paar afstandschotjes en dat was het dan wel. Voor rust werd het ook nog 0-2. Kethel Spaland speelde veel op de counter en hun snelle linksbuiten en rechtsbuiten konden vaak onze buitenspelval ontwijken, wat hachelijk situaties voor de goal van FCB-HWD opleverde. Uit één zo’n situatie, over rechts dit keer, wist hun rechter-spits te scoren en was de 0-2 een feit. In de tweede helft ging het eigenlijk net zo; veel balbezit voor FCB-HWD, maar geen echte kansen. Wél met enige regelmaat gevaarlijke counters van de tegenstander. Gelukkig wist onze keeper Mo een paar keer goed te redden.

Maar het werd dan toch nog 0-3 uit zo’n counter. Weer een diepe bal, na een afgeslagen aanval van FCB-HWD, één van hun spitsen kwam vrij voor onze goal en dit keer was Mo kansloos. In de laatste minuten leek FCB-HWD toch nog de eer te redden, toen scheidsrechter Ron ons een penalty toekende wegens hands binnen het strafschopgebied van Kethel Spaland. Onze laatste man Errol nam de verantwoordelijkheid op zich, maar helaas werd zijn inzet gekeerd door hun doelman en zo bleef het 0-3. Volgende week uit tegen PKC, als ik het wel heb. Hopelijk gaat het dan beter. Rest mij nog scheidsrechter Ron te bedanken voor zijn betere blaaswerk.

Zondag 1 oktober 2023: VOC 35+2 - FCB-HWD 35+1

Deze tegenstander had gelukkig wel (ruim) voldoende spelers. FCB-HWD moest het met een mannetje of 13 doen, onder de inspirerende leiding van interim-coach Vincent. Het liep wat moeizaam in die eerste helft tegen deze sportieve ploeg, maar we kregen toch langzaam maar zeker de overhand. Helaas resulteerde dit in de eerste helft slechts in 1 goal voor FCB-HWD. Een diepe pass over rechts kwam bij Remco terecht, die de bal mooi wist voor te geven. Daar stond Youssef klaar, die raak schoot: 0-1 dus. Tevens ruststand. In de tweede helft liep het wat beter bij ons. Dit resulteerde in enkele kansen, maar de bal wou er maar niet in. Medio tweede helft was het dan toch weer raak voor ons. In het strafschopgebied van VOC was er even een wat rommelige situatie, waarbij de bal heen en weer klutste. Chayeno kreeg de bal uiteindelijk te pakken en schoot ‘m, nota bene met z’n linkervoet, in de verre linkerhoek binnen: 0-2. Vlak voor tijd werd het dan ook nog 0-3, toen Mario de bal kreeg, z’n directe tegenstander van zich afschudde en raak schoot. Eindstand dus 0-3. Het was een leuke wedstrijd, tegen een zeer sportieve tegenstander (die ons na de wedstrijd ook nog eens trakteerde op een kan bier), zonder enig incident en geleid door een goede scheidsrechter.

Zondag 24 september 2023: FCB-HWD 35+1 - Rotterdam United 35+1

Onze eerste wedstrijd van dit seizoen. Wij hadden voldoende spelers, zo’n dertien/veertien man, maar onze tegenstander kon er niet meer dan 10 op de grasmat brengen. Het werd dan ook een “makkie” voor ons, zeker toen halverwege de eerste helft ook nog eens de keeper van Rotterdam United geblesseerd moest uitvallen. Bij rust stond het dan ook 6-1 voor FCB-HWD. Goals van Danny (3x), Martijn (2x) en Mario (1x). Eén van de goals van Martijn verdiende wel het predikaat “goal of the month”. Vanaf links schoot hij de bal met een prachtige boog hoog in de verre hoek. In de tweede helft was de tegenstander vrijwel onzichtbaar en liepen we uit naar 12-1. Geen idee wie die goals maakten.

Tekst: John van den Ouwelant